In 2000 redde dr. Rath mijn leven met zijn boek: “Waarom dieren (behalve cavia’s) geen hartinfarct krijgen, maar mensen wel.”

Iedereen kent het verhaal van scheurbuik… Eigenlijk is een hart- of herseninfarct niet meer en niet minder dan een vroege vorm daarvan. Wij als mensen moeten (net als cavia’s overigens) de vitamine C tot ons nemen omdat onze lever dat niet meer aanmaakt. Een beer in winterslaap maakt 400x meer cholesterol aan dan wij ooit in ons bloed zullen hebben

. Als dit de werkelijke oorzaak ervan zou zijn, waarom krijgt die beer dan geen hartinfarct?

Tot overmaat van ramp verbruikt ons lichaam 2 moleculen vitamine C om een molecuul adrenaline aan te maken. Daarom heeft iemand met veel stress meer kans op een hartinfarct dan iemand met weinig, tenzij er voldoende vitamine C aanwezig blijft om de binnenkant van de aderwand gezond te houden.

Ons voedingscentrum laat ons met 60mg vitamine C per dag net acute scheurbuik voorkomen… Ik neem dagelijks 1000mg, een teveel plas je gewoon weer uit en vitamine C heeft ongeveer 30 functies in ons lichaam…

Gezondheid gewenst, Tjarko Holtjer

Advertenties